Güneş Alerjisi Sonradan Olur Mu
- Güneş Alerjisi Nedir?
- Güneş Alerjisi Olanlar Ne Yapmalı?
- Güneş Alerjisi Iyileşir Mi?
- Güneş Alerjisi Niye Olur?
- Güneş Alerjisi Kaşıntısı
- Güneş Alerjisi Ilaç Isimleri
- Güneş Alerjisi Sonradan Olur Mu
Güneş Alerjisi Nedir?
Güneş alerjisi, cildimizin güneş ışınlarına karşı aşırı duyarlılığıdır ve cildin güneş ışığına maruz kalmasından kaynaklanır. Güneş ürtikeri veya güneş kaynaklı kurdeşen olarak da bilinir. Cildin güneşe maruz kalan bölgelerinde tekrarlayan, kaşıntılı kızarıklık, ödem ve kızarıklıklar ile kendini gösterir. Genelde hafif bir alerji olarak kabul edilse de, aşırı olduğunda sorunlara neden olabilir, günlük aktivitelerimizi kısıtlayabilir ve yaşam kalitemizi olumsuz etkileyebilir.
Güneş Alerjisi Olanlar Ne Yapmalı?
Su içmek sadece iç organlarınız için gerekli değildir. Bol su içmek cildinizin nem dengesini korumasına yardımcı olur ve kurumasını engeller. Kuru cilt sağlıklıdır. Güneş alerjilerinin neden olduğu kızarıklık ve sivilceler bol su sayesinde hafifler ve cildin nem dengesi korunur. Bu nedenle özellikle sıcak havalarda 3 litreye kadar su içebilirsiniz.
Hassas cilde sahip kişiler yaz aylarında alerjik reaksiyonlar yaşayabilir. Bazı semptomlar birkaç saat içinde ortaya çıkar ve daha sonra kendi kendine geçer. Genetik yatkınlığı olan bireyler belirli zamanlarda semptomlar yaşayabilirler. Semptomlar devam ederse hastalar hastanenin dermatoloji bölümünden randevu almalıdır.
Güneş Alerjisi Iyileşir Mi?
Güneş alerjisinin tedavisinde genellikle ağrı kesici ve alerji giderici özelliği olan kremler kullanılır. Ancak alerjinin ileri derecesine bağlı olarak, uygulanan kremleri desteklemek için tercihen tabletler kullanılır. Ayrıca güneş koruyucu losyonların sürülmesi de güneş alerjisine karşı koruyucu etki sağlar. Güneş alerjisini giderecek unsurlar olsa da kesin bir tedavisi yoktur.
Bebeklerde güneş alerjisi, cilt hassasiyeti nedeniyle yetişkinlere göre daha ağrılı olma eğilimindedir. Peki bebeklere ve anne babalarına kabuslar yaşatan güneş alerjisinden nasıl kurtulursunuz? Alerjinin nedeni bir ilaç veya kozmetik bir ürün olduğunda, uygulama durdurulduğunda genellikle semptomların kendiliğinden kaybolduğu gözlenir. Semptomlar geçmezse, bir uzman tarafından tedaviye devam etmek en mantıklısı olacaktır. Güneş alerjisi belirtileri ve tedavi sürecine geçmeden önce yapmanız gereken en önemli şey onları kontrol altına almaktır. Güneş alerjisine ne iyi gelir? Sorunun cevabını aramamak için korunmak gerekir. Bebekleri güneşten korumak ve onları güneş ışığından mahrum bırakmak aynı şey değildir.
Güneş Alerjisi Niye Olur?
Güneş alerjisi, sıklıkla güneş ışığına maruz kalan ciltte kaşıntılı kırmızı döküntülerin ortaya çıktığı bir dizi durumu tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Güneş alerjisinin en yaygın şekli, güneş zehirlenmesi olarak da bilinen polimorfik alevlenmedir. Bazı insanların kalıtsal bir güneş alerjisi vardır. Diğerleri, yalnızca bir ilaç veya B gibi başka bir faktör tarafından tetiklendiğinde belirti ve semptomlar geliştirir. Yabani yaban havucu veya misket limonu gibi bitkilerle cilt teması. Hafif güneş alerjisi vakaları tedavi olmaksızın geçebilir. Daha ciddi vakalar steroid kremler veya haplarla tedavi edilebilir. Şiddetli güneş alerjisi olanların koruyucu önlemler almaları ve güneşten koruyucu giysiler giymeleri gerekebilir.
Güneş Alerjisi Kaşıntısı
En sık görülen semptomlar kızarıklık ve kaşıntıdır. Hassas cilde sahip kişilerde kızarık bölgelerde kabarcıklar oluşabilir. Birkaç gün içinde bu kabarcıklar kabuklanır ve patlar. Deride incelme ve hassasiyet, ağrı ve kanama da en sık görülen semptomlar arasındadır.
Güneş alerjisi, güneş ışınlarına bağlı olarak ciltte oluşan şikayetler olarak kendini gösterebilir. Güneş alerjisi ciltte kabarcıklara ve kaşıntıya neden olur. Ayrıca güneş alerjisi nadir de olsa batma ve yanma gibi belirtilerle hayatı oldukça zorlaştıran bir alerjidir.
Güneş Alerjisi Ilaç Isimleri
Bazı kişilerde kalıtsal (ailesel) türde güneş kaynaklı ürtiker (güneş alerjisi) vardır. Diğer güneş alerjisi türlerinde alerjik reaksiyonlar sadece ilaç kullanımı veya bazı bitkilerle temas gibi faktörlere bağlı olarak gelişir.
Güneş alerjisi ile ortaya çıkan alerjiyi gidermek için bazı kremler ve antihistaminikler kullanılır. Güneşe alerjisi olan bir kişi bu fenomeni her yıl yaz başında yaşar. Bunu önlemek için ilkbaharda bu tür hastalarda ultraviyole denilen bir tedavi yöntemi kullanılır. Bu tedavi daha yoğun güneş ışığı görmeden kişinin cildini güneş ışığına karşı hassaslaştıran bir tedavi şeklidir. Böylece kişi güneş ışığına karşı hassas hale gelir ve şiddetli güneş ışığı alerjik reaksiyonları görülmez.
Güneş Alerjisi Sonradan Olur Mu
Güneş alerjisi, güneş ışınlarına bağlı olarak ciltte oluşan şikayetler olarak kendini gösterebilir. Güneş alerjisi ciltte kabarcıklara ve kaşıntıya neden olur. Ayrıca güneş alerjisi nadir de olsa batma ve yanma gibi belirtilerle hayatı oldukça zorlaştıran bir alerjidir.
Güneş alerjisi, güneş ışınlarının cilde temas etmesi sonucu ciltte oluşan rahatsızlık olarak ifade edilebilir. Güneş ışınlarının cilde temas etmesi sonucu ciltte kırmızı lekeler veya çizgiler oluşur. Ayrıca bu döküntüler kaşıntı veya ağrıya da neden olabilir. Güneş alerjisi olan kişiler, özellikle aylarca yoğun alerji dönemlerinde evden çıkmakta zorlanırlar. Güneş ışınlarının ciltte oluşturduğu alerjilerin de farklı yan etkileri vardır. Güneş alerjisi, güneş ürtikeri olarak da bilinir.